Het gebeurt wel vaker dat verschillende, uiteenlopende media hetzelfde onderwerp behandelen. Dat alle kranten berichten over de formatiegesprekken in Hertoginnendal – aka the battle of the sexless – is normaal. Maar ik kreeg wel een déjà vu-goevel toen ik opeens overal berichten zag opduiken over de vele herhalingen op televisie deze zomer, waarin Mike Verdrengh voortdurend hetzelfde… herhaalde. Hij begon in de Humo van 31/7: “De zenders zagen de poten onder hun eigen stoel weg.” In Het Laatste Nieuws van 4/8 luidde het: “(…) de Vlaamse zenders zijn hun eigen graf aan het delven.” En toen kwam op 8/8 ook nog de Knack: “‘Om te overleven, moeten de Vlaamse tv-zenders zien dat ze hun kijkers kunnen vasthouden.”

Isn’t it ironic? Kan ons het wat schelen, Alanis Money-slet.

Het onderwerp kwam op 2/8 ook ter sprake in De Morgen en De Standaard. Zonder Mike Verdrengh aan het woord te laten. Ach, iedereen laat wel eens een steekje vallen.

Overigens waren deze artikels eigenlijk ook herhalingen van gelijkaardige berichten die in juni al waren verschenen in verschillende Vlaamse kranten. En eigenlijk is het elke zomer van dattum: de zenders beperken zich tot herhalingen, en daar wordt elke zomer een potje over gezeurd. Je zou van minder boeddhist worden…