Je hebt nog veel vakantiedagen staan en al lang plannen voor een wereldreis? Je hebt weinig vertrouwen in de afloop van de huidige formatiegesprekken en overweegt ernstig om te emigreren naar Burkina Faso? Je wil wel eens horen hoe de motoren van Boeing 747 klinken als je er vlak naast staat? Dan moet je daar maar eens dringend werk van maken, want wat lezen wij in de nieuwsbrief van het platenlabel ARS?

Het is nog maar eind november en toch durven we nu al de muzikale hype van de volgende maanden aankondigen. Recht uit de Duitse hitlijsten komt Alex-C en het nummer ‘Du Hast Den Schönste Arsch Der Welt’. Voor zij die geen Duits zouden verstaan, het nummer gaat wel degelijk over het lekkerste kontje ter wereld.

Dit nummer staat sinds vorige week op nummer één in de Duitse charts, en slaat naar verluidt ook geweldig aan in Oostenrijk en Zwitserland. En de video staat uiteraard al op Joetjoeb. (Doet er mij aan denken: zou Youp Van ’t Hek plannen hebben om zijn conférences online te zetten? Het domein www.youptube.nl is in elk geval al geregistreerd…)

Prachtig, nietwaar? Vooral die herhaling van “Arsch Der Welt, Arsch Der Welt, …” in het refrein is pure klasse.

Om de zaken nog wat erger te maken, heeft de Zweedse dj Basshunter – je kent’m misschien van ‘Boten Anna’ – al een remix gemaakt van deze… euh, instantklassieker. Tof, Bassie, héél sympathiek.

Een gekke kikker, een sympathiek konijn, iets met een meisje en een krokodil (?), en nu Duitsers met een anale fixatie. En dan zeggen ze dat de muziekindustrie in een diepe crisis zit? Hoe komen ze er toch bij?