Pascal

Op het eerste gezicht ziet het er nochtans mooi uit. Hoe hij daar zo guitig en sportief languit op de cover ligt, daar hadden we alleen maar van kunnen dromen. En dromen hebben we gedaan de laatste weken, dat kan ik je verzekeren. Iedereen in onze fanclub, de Pascalboys, heeft enorm uitgekeken naar het eerste nummer van Pasc@l.  Al sinds de eerste berichten over de nakende lancering ons bereikten, beheerste de gedachte aan dat eerste nummer ons doen en laten. Op 25 oktober zouden onze vurigste wensen in vervulling gaan, dachten we. Maar het is ons blijkbaar niet gegund.

Want behalve op de cover – Kijk maar eens naar die voeten! Nog nooit werden voeten zo mooi op het voorblad van een Vlaams magazine geportretteerd (en zo prominent – ik dacht even dat ik Fucking Foot Fetish Magazine in handen had) – ligt het Pascal-gehalte duidelijk véél te laag. Serieus: we voelen ons bekocht. Nauwelijks een letter over ons aller idool, het petekind van de surfende senior, die zichzelf zo treffend omschreef in het bijbehorende, door hem persoonlijk geschreven en verstuurde persbericht:

Het succesverhaal van Pascal Vyncke startte als webmaster van zijn welgekende SeniorenNet.be, dé website voor actieve 50-plussers.  Daarnaast ontwikkelde hij de Franstalige tegenhanger, Canal50.be en de Nederlandse versie, SeniorenNet.nl.  Hiermee bereikt Pascal meer dan 1,2 miljoen unieke 50-plussers per maand.
Als auteur slaagt hij erin 3 bestsellers op de markt te brengen (…).
Vorige maand trad hij op de voorgrond als televisiemaker, bij de lancering van zijn interactief digitaal internet TV-platform, Kanaal50.be.  Succes?  Jazeker, reeds meer dan 22.500 kijklustige senioren per dag vinden er hun gading.
En vandaag stelt Pascal als uitgever van PASC@L, zijn splinternieuw maandblad van de senioren voor. 
What’s next?

What’s next? We zouden het ook niet weten. We zouden al blij zijn dat we in Pasc@l iets meer te weten zouden komen over deze fenomenale webmaster, auteur, televisiemaker (ok, het is alleen maar op het internet, maar het is met camera’s en zo en dus is het televisie) en uitgever. Nu is er behalve de cover en het edito alleen nog een leuk stukje over een schilder die een portret maakt van Pascal. Nu weten we eindelijk hoe dat moet. Straks maken we er ook eentje.

Portret van Pascal

Maar waarom werd die lijn niet doorgetrokken in de rest van het blad? Neem nu dat item over wijn. Toegegeven, Pascal heeft de wettelijke leeftijd nog niet bereikt om al wijn te mogen drinken, maar dat was toch een unieke gelegenheid geweest om hem er eens kennis mee te zien maken, niet? Met een mooie fotoreportage erbij had dat echt iets kunnen worden. Of heeft de sloeber toch al aan het gegiste druivensap gezeten en is dat de verklaring waarom hij op de cover voor pampus ligt met een lichtjes glazige blik in de ogen?

buxus

 En luister: met een artikel over buxussen snoeien mag je ons altijd lastig vallen. Niets leuker dan buxussen snoeien, echt waar. Als wij op reis gaan, is dat altijd naar een land waar we buxussen kunnen snoeien. Maar wie dacht dat we eindelijk gingen leren hoe we onze buxus de edele trekken van onze favoriete webmaster, auteur, televisiemaker en uitgever konden geven, is eraan voor de moeite. Een gemiste kans, dat spreekt voor zich.

Een artikel over nordic walking – prachtig! Waar en wanneer worden we verwacht om met onze favoriete webmaster, auteur, televisiemaker en uitgever een nordic wandeltochtje te maken door de schier ondoordringbare bossen van Vielsalm, Rochefort of andere woestenijen? Stilte… Weer niets.

En met dat stuk over de technische knowhow achter Seniorennet.be schieten we evenmin veel op. We komen te weten dat er veertien servers zijn, een load balancer, een monitor server, en een RAID, en dat hij er “door file onderweg” soms een uur over doet om naar het serverlokaal te rijden. Boeiend allemaal, maar de mens achter Pascal Vyncke leren we hiermee helaas niet beter kennen.

Misschien hebben we volgende maand meer geluk. Afspraak in de krantenwinkel! Want ja, nog zoiets: is dat niet een beetje – hoe zou ik het zeggen – vreemd dat je geen abonnement kunt nemen op Pasc@l en dat het enkel te verkrijgen is bij de dagbladhandelaar? Je zou toch denken dat een deel van het lezerspubliek – het niet onaanzienlijke minder mobiele deel, zeg maar – hierdoor verstoken blijft van zijn maandelijkse dosis informatie over deze wonderlijke webmaster, auteur, televisiemaker en uitgever, niet? Maar goed, Pascal zal wel weten wat hij doet, zeker? Anders was hij vast nooit zo’n succesrijke webmaster, auteur, televisiemaker en nu ook uitgever geworden.