iPhone-wedstrijd op Nieuwsblad.be

Wat lezen we nu weer bij die dekselse Stijn? De site van Het Nieuwsblad schenkt vanaf vandaag drie iPhones aan bezoekers die meedoen aan een simpele wedstrijd (het is Apple-gerief, dus het mocht natuurlijk niet te moeilijk zijn – grapjeuh!). 

Clickx

Mijn collega’s van Clickx doen blijkbaar ook mee: zij zullen de winnaars “een kleine opleiding” geven. Het staat er niet met zoveel woorden, maar de goede verstaander heeft het al door: zij zullen je uitleggen hoe je hem hackt opdat je niet met zo’n duur AT&T-contract moet bellen.

Gangsters zijn het, die mannen van Clickx. Herinner je nog hun cursus “Hoe kraak ik de beveiliging van mijn bank”, die in bepaalde kringen erg populair werd. Ook de workshop “Van Hary Potter tot Hot Sluts With Big Butts: Bittorrent als gratis bioscoop” staat nog altijd gekend als een van hun grootste successen.

Maar de maffiapraktijk die daar met kop en schouders boven uitsteekt, is natuurlijk nog altijd de verkiezing van de Shite Van Het Jaar. Dit jaar is het weer zover. Zogezegd tegemoet komend aan de kritiek van de bloggers, kunnen deelnemende sites dit jaar zelf kiezen uit maar liefst 22 categorieën waarin ze willen uitkomen. Tarara! De waarheid is prozaïscher: hiermee verhogen ze gewoon hun kans om steekpenningen binnen te rijven van wanhopige webmasters en bloggers die te allen prijze de felbegeerde titel in de wacht wil slepen. Dat er nog 21 met dezelfde titel naar huis gaan op de uitreikingsceremonie, waardoor er toch van een zekere inflatie mag worden gesproken, zal hen geen fluit schelen. Dat komt hun moeder toch nooit te weten. Overigens zullen er uiteraard in totaal maar 21 winnaars moeten worden beloond. Het duivelse brein achter deze charade is zelf met een blog begonnen: Niet Voor Publicatie (nadat de VRT vergoed is voor het auteursrecht op deze titel, zijn hun geldzorgen voorbij), en raad eens wie er met de prijs zal gaan lopen in de categorie Beste Site Met Randinformatie Over Website-verkiezingen? Ik moet daar toch geen tekeningske bij maken, zeker?

Gangsters zijn het, die mannen van Clickx. Je moet ze mij niet leren kennen.

Advertisements